Σε ποιους απευθύνεται το Neural Plactive.

Το Neural Plactive απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που υποφέρουν από νευροπαθητικούς πόνους. Ιδιαίτερα συστήνεται σε άτομα με:

Οσφυαλγία (πόνος στη μέση) ή/και Ισχιαλγία (πόνος από ερεθισμό του ισχιακό νεύρου, συνήθως κατά μήκος του ποδιού)

Ισχιακό νεύρο & Ισχιαλγία

Ισχιακό νεύρο & Ισχιαλγία

Ο πόνος στη μέση αναφέρεται γενικά ως «οσφυαλγία» επειδή εντοπίζεται στην οσφυϊκή μοίρα, δηλαδή στην περιοχή των πέντε σπονδύλων πάνω από το ιερό οστό (η περιοχή που λέμε «μέση», ανατομικά η «οσφύ»).

Αντιστοίχως, ως «ισχιαλγία» αναφέρεται γενικά ο πόνος κατά μήκος του ποδιού.

Τόσο η ισχιαλγία όσο και η οσφυαλγία έχουν ως πολύ συχνή αιτία τον ερεθισμό ή την πίεση του ισχιακού νεύρου, συνήθως από σκελετικές παθήσεις και εκφυλισμούς.

Αυχενικό πόνο (από ερεθισμό του αυχενικού νεύρου – αυχενικό σύνδρομο)

Οσφυαλγία

Αυχενικός πόνος (αυχεναλγία)

Ο πόνος στον αυχένα, ή αλλιώς αυχεναλγία, είναι o πόνος μέσα ή γύρω από τη σπονδυλική στήλη κάτω από το κεφάλι. Η περιοχή αυτή ονομάζεται αλλιώς αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Ο αυχενικός πόνος είναι ένα κοινό σύμπτωμα πολλών διαφορετικών τραυματισμών και ιατρικών καταστάσεων.

Η αυχεναλγία μπορεί να εμφανίζεται τοπικά ή να αντανακλάται σε άλλες περιοχές όπως στους ώμους και τα χέρια, ενώ μπορεί να είναι οξεία (με διάρκεια ημερών – εβδομάδων) ή χρόνια. Υπάρχει πληθώρα τραυματισμών και παθήσεων με σύμπτωμα την αυχεναλγία, δηλαδή τον πόνο στην περιοχή του αυχένα.

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να επηρεάσει τις καθημερινές δραστηριότητες και να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής του πάσχοντος ατόμου.

Πόνο στον καρπό (από ερεθισμό του μέσου νεύρου στον καρπό – σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα)

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Στατιστικά, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες πιεστικές νευροπάθειες. Παρατηρείται όταν το νεύρο που διασχίζει το μπροστινό μέρος του καρπού (μέσο νεύρο) παγιδεύεται προκαλώντας πόνο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και αδυναμία στο χέρι και τα δάχτυλα.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επηρεάζει ως και το 10% του πληθυσμού. Είναι ενδιαφέρον να επισημανθεί επίσης ότι η πιο συνήθης ηλικία για την πάθηση αυτή είναι τα 30 – 60 έτη, ενώ οι γυναίκες προσβάλλονται ως και 5 φορές περισσότερο από τους άνδρες.

Πόνο στον καρπό (από ερεθισμό του μέσου νεύρου στον καρπό – σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα)

Διαβητική νευροπάθεια

Διαβητική νευροπάθεια

Η κατάσταση κατά την οποία ο διαβήτης προκαλεί βλάβη στα νεύρα ονομάζεται νευροπάθεια. Η διαβητική νευροπάθεια είναι μια κοινή σοβαρή επιπλοκή του διαβήτη. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα υψηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Η διαβητική νευροπάθεια μπορεί να επηρεάσει διάφορα μέρη του σώματος, αλλά συνήθως προκαλεί βλάβη στα νεύρα των ποδιών και των πελμάτων. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια, μέτρια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Σοβαρό πόνο στα πόδια και τα χέρια
 • Μουδιάσματα
 • Αυξημένη ευαισθησία στην αφή
 • Μυϊκή αδυναμία
 • Αστάθεια
 • Έλκη
 • Λοιμώξεις και παραμορφώσεις του ποδιού

Μεθερπητική νευραλγία (μία επιπλοκή του έρπητα ζωστήρα, που προκαλεί σύνδρομο χρόνιου περιφερικού νευροπαθητικού πόνου)

Μεθερπητική νευραλγία

Μεθερπητική νευραλγία

Η μεθερπητική νευραλγία είναι μία επιπλοκή του έρπητα ζωστήρα, που προκαλεί σύνδρομο χρόνιου περιφερικού νευροπαθητικού πόνου.

Η μεθερπητική νευραλγία έχει αντίκτυπο στη συνολική ποιότητα της ζωής του πάσχοντα, καθώς επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, την ψυχολογία του, αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητές του. Ο πόνος εντοπίζεται κυρίως στις προσβεβλημένες από τη βλάβη περιοχές του σώματος.

Ο πόνος της μεθερπητικής νευραλγίας περιγράφεται συνήθως οξύς, δυνατός, διαξιφιστικός, πιεστικός, καυστικός, συνοδευόμενος από ηλεκτρικές εκκενώσεις ιδιαίτερα δυσάρεστες για τον ασθενή.

Neural package

Προηγμένο συμπλήρωμα
διατροφής για την αντιμετώπιση του νευρόπονου στη μέση (οσφυαλγία) και άλλων νευραλγιών (ισχιαλγία, αυχενικό, κ.ά.)

Το Neural Plactive είναι προηγμένο συμπλήρωμα διατροφής για την υποστήριξη της νευρικής λειτουργίας και την αντιμετώπιση των νευροπαθητικών πόνων όπως η οσφυαλγία, η ισχιαλγία, ο αυχενικός πόνος, ο πόνος στον καρπό, ο μεθερπητικός πόνος.

Χάρη στον προηγμένο συνδυασμό συστατικών του συμβάλλει στις διεργασίες φυσικής ανάπλασης και αναγέννησης του τραυματισμένου περιφερικού νεύρου που προκαλεί τον πόνο, με αποτέλεσμα την κανονική λειτουργία του νεύρου και την υποχώρηση του πόνου.

Αν υποφέρετε κι εσείς από νευροπαθητικό πόνο (νευρόπονο) στη μέση ή στο πόδι, ή ακόμα στον αυχένα ή τον καρπό, το Neural Plactive μπορεί να βοηθήσει.

Πόνος στη μέση

Ο νευρόπονος στη μέση (οσφυαλγία) και στο πόδι (ισχιαλγία), αλλά και στον αυχένα ή τον καρπό, μπορεί να είναι από ενοχλητικός ως καθηλωτικός και μπορεί να υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, αλλά και τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εργασίας ή της προσωπική μας ζωής.

Απλές κινήσεις, όπως το σήκωμα από το κρεβάτι ή από καρέκλα, το σκύψιμο για να βάλουμε τα παπούτσια μας, η οδήγηση γίνονται πολύ επώδυνες ή ακόμα και αδύνατες.

Εάν ανήκετε στους ανθρώπους που έχουν βιώσει πολύ έντονα ή χρόνια τέτοια συμπτώματα, ξέρετε από εμπειρία πόσο επώδυνα είναι και κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό και έχετε κάνει χρήση παυσίπονων για να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Και πολύ σωστά!

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στην υποχώρηση των συμπτωμάτων του νευροπαθητικού πόνου, δηλαδή του πόνου που οφείλεται στον τραυματισμό ή τον ερεθισμό του αντίστοιχου περιφερικού νεύρου.

Το διατροφικό συμπλήρωμα Neural Plactive, χάρη στην προηγμένη σύνθεσή του ενισχύει τον οργανισμό με κατάλληλα συστατικά για να ανταπεξέλθει κατευθείαν στην πηγή του προβλήματος, δηλαδή το τραυματισμένο νεύρο.

Tα συστατικά του Neural Plactive ενεργοποιούν τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης και αναγέννησης των νευρικών ινών προστατεύοντας τους νευρώνες από το οξειδωτικό στρες της φλεγμονής με αποτέλεσμα τη μείωση του πόνου.

Γιατί πονάμε; Τι είναι ο νευροπαθητικός πόνος;

Οι νευροπάθειες είναι βλάβες στα περιφερικό νεύρα (όπως είναι π.χ. το ισχιακό νεύρο) που μπορεί να οφείλονται σε εκφυλισμό, τραυματισμό ή πίεση του νεύρου από διάφορες αιτίες, όπως:

 • κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων (δισκοπάθεια) ή οσφυϊκή στένωση
 • μυϊκός σπασμός των μυών της ράχης ή της πυέλου
 • σωματικοί τραυματισμοί
 • κακή στάση σώματος
 • χειρουργικές επεμβάσεις
 • ο σακχαρώδης διαβήτης
 • λοιμώξεις, όπως ο έρπης ζωστήρας
 • απροσδιόριστη αιτία
  (συχνή περίπτωση που αναφέρεται ως «ιδιοπαθής περιφερική νευροπάθεια»)

Ανάλογα με το ποια νεύρα έχουν επηρεαστεί, οι νευροπάθειες έχουν συμπτώματα όπως οι ήπιοι ή πολύ έντονοι πόνοι στη μέση και το πόδι (ισχιακό νεύρο), μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα, πόνος στον αυχένα (αυχενικό νεύρο), πόνος στον καρπό (μέσο νεύρο), μυϊκή αδυναμία και άλλα.

Νευρικό σύστημα

Πώς βοηθά το Neural Plactive στην
αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου
και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Neural package

Η προηγμένη σύνθεσή του Neural Plactive παρέχει συνδυασμό συστατικών που ενεργοποιούν τις φυσικές διεργασίες ανάπλασης και αναγέννησης των νεύρων. Εστιάζουν στο τραυματισμένο νεύρο στη μέση, στον αυχένα ή στον καρπό και ενεργοποιούν τον οργανισμό να το επιδιορθώσει, αντιμετωπίζοντας έτσι την αιτία του χρόνιου πόνου.

Η αντιμετώπιση του πόνου βοηθά στη μείωση των περιορισμών στην καθημερινή ζωή και επιτρέπει στα πάσχοντα άτομα να ασκούν πιο εύκολα τις δραστηριότητες τους, να αυξήσουν την κινητικότητα τους και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Τα συστατικά του Neural Plactive ενισχύουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει την αιτία του νευροπαθητικού πόνου συμβάλλοντας στην ανάπλαση και κανονική λειτουργία των ερεθισμένων ή τραυματισμένων νεύρων. Δεν καλύπτει τον πόνο όπως κάνουν τα παυσίπονα και μπορεί να συμβάλλει σε μια σαφώς πιο ποιοτική ζωή με λιγότερο πόνο από νευροπάθειες.

Tο Neural Plactive περιέχει καινοτόμα βιοενεργά συστατικά που ενισχύουν την κανονική λειτουργία των περιφερικών νεύρων

Ενεργοποιούν τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης των νεύρων, μειώνοντας τον πόνο.

Μειώνει τον πόνο χάρη στην αντιοξειδωτική δράση και αντιφλεγμονώδη δράση.

Επιταχύνουν την αναγέννηση της μυελίνης και βελτιώνουν την νευρωνική δραστηριότητα.

Oμαλοποιεί την μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων από τα νεύρα στους μυς.

Το Neural Plactive είναι ασφαλές και αποτελεσματικό

 • Tο Neural Plactive βασίζεται στην πιο ενημερωμένη επιστημονική γνώση και τεχνολογία. Η σύνθεσή του το κάνει μοναδικά καινοτόμο και αποτελεσματικό.
 • Το Neural Plactive, ως συμπλήρωμα διατροφής, είναι ασφαλές, δεν αλληλεπιδρά με άλλες ουσίες ή φάρμακα και είναι κατάλληλο για μακροχρόνια λήψη. Μάλιστα μπορεί να λαμβάνεται συμπληρωματικά με τη φαρμακευτική αγωγή που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός, με παυσίπονα ή με συνεδρίες φυσικοθεραπείας, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
  Eίναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ με Αριθ. Πρωτ. Γνωστοπ. ΕΟΦ: 16624/10-2-2020.

efsa

Το Neural Plactive ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Αρχής για την ασφάλεια των τροφίμων (efsa) με συστατικά που έχουν λάβει θετική διαπίστευση για τα επιστημονικά τους χαρακτηριστικά.

Neural package

Συσκευασία
Θα βρείτε το Neural Plactive σε συσκευασία με 30 δισκία, που αρκούν για αγωγή ενός μήνα.

Δοσολογία
1 δισκίο την ημέρα με ένα ποτήρι νερό.

Προτεινόμενη αγωγή
Η προτεινόμενη χρήση για τη μεγιστοποίηση των
αποτελεσμάτων είναι:
4 μήνες συνεχόμενη χρήση, 2 μήνες διακοπή, επανάληψη

Δεν περιέχει ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί
με ασφάλεια από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Neural χωρίς γλουτένη, ζάχαρη, λακτόζη


Άρθρα – Χρήσιμες Συμβουλές

Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε από τους πόνους της μέσης;

Ο πόνος στη μέση είναι ανυπόφορος. Συχνός, συνεχής, πολλές φορές φτάνει μέχρι τα πόδια ή ψηλά στην πλάτη. Νιώθεις πως είναι συνεχώς εκεί. Έχεις μάθει [...]

Διαβάστε περισσότερα
Τι είναι επιτέλους αυτός ο νευροπαθητικός πόνος;

Ο πόνος στη μέση ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, πολλές φορές και σε καθημερινή βάση. Όλοι σίγουρα έχουμε ακούσει κάποιο φίλο να μας λέει: Πονάει η μέση [...]

Διαβάστε περισσότερα
Τι γνωρίζουμε για την οσφυαλγία, τον πιο συχνό πόνο της μέσης.

Ο πόνος στη μέση είναι συχνός και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Είναι ανυπόφορος, μας περιορίζει σε απλές καθημερινές κινήσεις και δυσκολεύει την καθημερινότητά μας. Ας μάθουμε [...]

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις

Το συμπλήρωμα διατροφής Neural Plactive είναι ασφαλές, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και μπορεί να λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να συνδυαστεί με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε καθώς και με συνεδρίες φυσικοθεραπείας, συμβάλλοντας στη συμπτωματική αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου. Δεν περιέχει ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Το συμπλήρωμα διατροφής Neural Plactive μπορεί να συνδυαστεί με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε καθώς και με συνεδρίες φυσικοθεραπείας, συμβάλλοντας στη συμπτωματική αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου. Σε περίπτωση που λαμβάνετε και άλλα συμπληρώματα διατροφής συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Το συμπλήρωμα διατροφής Neural Plactive δεν περιέχει ζάχαρη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Όπως με όλα τα συμπληρώματα διατροφής, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε προτού ξεκινήσετε το Neural Plactive.

Το συμπλήρωμα διατροφής Neural Plactive είναι ασφαλές, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και μπορεί να λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συνδυαστική δράση του νουκλεοτιδίου UMP και της PQQ προσδίδει στο Neural Plactive σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των φυσικών διαδικασιών ανάπλασης των νευρικών ινών. Παράλληλα ο συνδυασμός προστατεύει τους νευρώνες από το οξειδωτικό στρες και μειώνει την ένταση της φλεγμονής. Η έγκαιρη χορήγηση βιταμίνης Β9 και βιταμίνης Β12 επιταχύνει την αναγέννηση της μυελίνης των νευρικών ινών και βελτιώνει τη νευρωνική δραστηριότητα. Το μαγνήσιο συμμετέχει σε πάνω από 300 χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά σημάτων από τους νευροδιαβιβαστές.

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 1 δισκίο την ημέρα. Η προτεινόμενη χρήση είναι: 4 μήνες συνεχόμενη χρήση, 2 μήνες διακοπή, επανάληψη.

Στις πρώτες δύο εβδομάδες θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα, για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων συνεχίστε την λήψη του για 4 μήνες.

Το Neural Plactive είναι ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής για την υποστήριξη της νευρικής λειτουργίας και την αντιμετώπιση του πόνου που οφείλεται σε περιφερικές νευροπάθειες όπως: οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, διαβητική νευροπάθεια, μεθερπητική νευραλγία.

Το συμπλήρωμα διατροφής Neural Plactive αποτελεί έναν προηγμένο συνδυασμό δραστικών συστατικών όπως η μονοφωσφορική ουριδίνη (UMP), η κινόνη πυρρολοκινολίνης (PQQ), βιταμίνες Β9 και Β12 καθώς και μαγνήσιο.

Το συμπλήρωμα διατροφής Neural Plactive δεν περιέχει ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.