Πόνος στο γόνατο

Πόνος στο γόνατο

Πώς να τον αντιμετωπίσετε.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η άρθρωση που καταπονείται περισσότερο στο σώμα μας είναι το γόνατο κι αυτό γιατί δέχεται έντονη πίεση, καθώς σηκώνει το βάρος μας και συμμετέχει σε όλες τις κινήσεις μας. Τα συμπτώματα συνήθως εκδηλώνονται με πόνο αφού προκαλούνται τραυματισμοί που αφορούν σε όλα τα μέρη της άρθρωσής του: μυς, τένοντες, οστά, χόνδροι, σύνδεσμοι, μηνίσκοι. Και όλα αυτά ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Ο πόνος στο γόνατο είναι ένας πόνος που -μάλλον- θα τον αισθανθούμε όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας. Πολλοί πιστεύουν πως αφορά μόνο στους ηλικιωμένους, λόγω της φυσικής φθοράς στις αρθρώσεις, είτε στους αθλητές που ταλαιπωρούν τα γόνατά τους από τη συνεχή και εντατική προπόνηση. Κι όμως, ο πόνος στο γόνατο εμφανίζεται τόσο στους νέους όσο και σε άτομα που δεν ασκούνται σε συχνή βάση και μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες.

Γιατί πονάει το γόνατο;

Στις νεαρές ηλικίες:

Συνήθως ο πόνος προκαλείται από κάποιον τραυματισμό κατά τη διάρκεια της άθλησης ή από καταπόνηση από κάποιο σπορ. Όλοι μας έχουμε ακούσει για το “μηνίσκο”, ιδίως σε επαγγελματίες αθλητές, από κάποιο τραυματισμό που προκαλεί πόνο και μπορεί να απαιτεί και χειρουργική επέμβαση. Δεν συμβαίνει όμως μόνο σε επαγγελματίες αθλητές για αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Όμως ο πόνος στο γόνατο μπορεί να προκληθεί κι από κάποια χειρωνακτική εργασία ή και από απροσεξία σε κάποια κίνησή μας. Πόσες φορές δεν λέμε “με έπιασε το γόνατό μου”. Ακόμα όμως και στις νεαρές ηλικίας ένας ξαφνικός πόνος που επιμένει μας χτυπάει το καμπανάκι για να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό ιατρό.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες:

Εδώ σίγουρα παίζει ρόλο η χρόνια κούραση, η καταπόνηση και ο εκφυλισμός λόγω της ηλικίας. Τα μέρη της άρθρωσης του γόνατου χάνουν την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητά τους: με δυο λόγια γίνονται πολύ πιο ευάλωτα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγμονή από μικρόβιο ή κάποια άλλη πάθηση, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα για παράδειγμα.

Σε αυτές τις ηλικίες ο πόνος συνήθως είναι συνεχής και προκαλείται, όπως είπαμε και παραπάνω, από εκφυλιστικές αλλοιώσεις του χόνδρου, με αποτέλεσμα πιθανή ρήξη μηνίσκου, χονδροπάθειες και άλλα. Αυτός ο επίμονος πόνος επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των ανθρώπων που πονάνε. Καμία φορά σε αφόρητο βαθμό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο και να βοηθήσετε το γόνατό σας:

Ξεκουράστε το

Αν έχετε πολύ απαιτητικές δραστηριότητες ή σκληρές προπονήσεις, αφήστε τις λίγο στην άκρη, αν έχετε παρατηρήσει ότι σας κουράζουν. Προτιμήστε πιο ήπιες για τις αρθρώσεις δραστηριότητες, όπως το κολύμπι αντί για το τρέξιμο ή το ποδήλατο αντί για το τένις.

«Παγώστε» τον πόνο

Τοποθετήστε λίγο πάγο στο σημείο όπου πονάτε, μερικές φορές την ημέρα. Μην ξεχνάτε να τυλίγετε τον πάγο ή την παγοκύστη σε μια πετσέτα για να αποφύγετε το ενδεχόμενο εγκαύματος και να μην τον αφήνετε πάνω από 15-20 λεπτά. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Φροντίστε εγκαίρως και ολιστικά

Το Kinisis Progen είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής σε πόσιμη μορφή, που προσφέρει ολιστική αντιμετώπιση στους πόνους των αρθρώσεων και δρα σε όλα τα μέρη της άρθρωσης. Και όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει χάρη στην καινοτόμο σύνθεσή του και με ένα μονάχα καπάκι καθημερινά.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την κλινική μελέτη του Kinisis Progen όπου αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητά του μετά από χειρουργική αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Πού ακριβώς βοηθάει και πώς το κάνει:

  • Εμπλουτίζει το αρθρικό υγρό
  • Αυξάνει το πάχος και την ελαστικότητα του χόνδρου
  • Ενισχύει τη μυϊκή μάζα και ενδυναμώνει μυς, τένοντες και συνδέσμους
  • Προσφέρει αντιοξειδωτική δράση
  • Ο πόνος στο γόνατο θα μειωθεί, η κίνησή μας θα γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και το σημαντικότερο; Ο χρόνος αποθεραπείας είτε αφορά σε κύκλο φυσικοθεραπειών είτε μετά από ένα χειρουργείο θα μειωθεί σημαντικά και μαζί και το κόστος αποθεραπείας.

Αποκτήστε το τώρα για γερές και υγιείς αρθρώσεις, αλλά και δυνατά γόνατα χωρίς πόνο.

Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.