Τι γνωρίζουμε για την οσφυαλγία, τον πιο συχνό πόνο της μέσης.

Οσφυαγλία

Ο πόνος στη μέση είναι συχνός και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Είναι ανυπόφορος, μας περιορίζει σε απλές καθημερινές κινήσεις και δυσκολεύει την καθημερινότητά μας. Ας μάθουμε τι είναι αυτός ο πόνος που μας ταλαιπωρεί και να τον αντιμετωπίσουμε στην αιτία του.

Αρχικά, η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση, δεν αποτελεί πάθηση αλλά σύμπτωμα και η αλήθεια είναι πως μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες: από μηχανικούς, νευρολογικούς και αντανακλαστικούς, μέχρι μετατραυματικούς και ψυχολογικούς!

Ακριβώς επειδή οι λόγοι είναι πολλοί, είναι απαραίτητο να ερευνήσουμε την αιτία του πόνου και να απευθυνθούμε στον κατάλληλο γιατρό για να προχωρήσουμε στην αντίστοιχη θεραπεία.

Πριν επισκεφτείτε τον γιατρό σας, μπορείτε να μπείτε στην ειδική εφαρμογή που έχουμε φτιάξει για σας και να καταγράψετε το είδος και την ένταση του πόνου στη μέση σας. Στο τέλος μπορείτε να τυπώσετε το αποτέλεσμα και να το μοιραστείτε με τον γιατρό σας.

Η συχνότερη μορφή οσφυαλγίας και συγκεκριμένα χρόνιας οσφυαλγίας, ονομάζεται «μη ειδικού τύπου» και εντοπίζεται στο 85% των περιπτώσεων. Σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα δεν αντιστοιχούν σε κάποια συγκεκριμένη παθολογική αιτία. Αυτή η μορφή οσφυαλγίας σχετίζεται περισσότερο με ψυχολογικούς παράγοντες και επιβαρύνεται από στρες, έλλειψη κίνησης και γυμναστικής, λανθασμένη στάση σώματος, αυπνία, ακόμα και από κακή διατροφή.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες επιβαρύνουν το νευρικό μας σύστημα, που για να “αντιδράσει”, να μας “αφυπνίσει” ώστε να αλλάξουμε τις συνήθειες που μας ταλαιπωρούν, προκαλεί αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα που αναφέραμε.

Ο πόνος σε τέτοιες περιπτώσεις, λειτουργεί ως «συναγερμός» σε μια εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση για το σώμα μας. Τα συμπτώματα αυτά, δηλαδή, λειτουργούν με μια έννοια προληπτικά, ώστε το σώμα μας να μην καταπονηθεί περισσότερο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Αρκούν μικρές και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή μας, τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης μας.

Μαζί βάζουμε στην καθημερινότητά μας και το Neural Plactive, το απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής που υποστηρίζει τη νευρική λειτουργία και είναι ιδανικό για τους πόνους της οσφυαλγίας.

Η δημιουργία του βασίστηκε σε πολύ πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις. Τα συστατικά του εντοπίζουν το τραυματισμένο νεύρο στη μέση και ενεργοποιούν τον οργανισμό να το επιδιορθώσει, αντιμετωπίζοντας έτσι την αιτία του χρόνιου πόνου.

Το Neural Plactive δεν περιέχει ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Ώρα για ζωή χωρίς πόνο!